Social condenser

The project is a new type of condensed labor/research
headquarters on the existing Novartis Campus site in Basel Switzerland. The architectural emphasis was on achieving a miniature city, a micro cosmos - within a compact singular building with distinct functions and work environments. Seeking
opportunities of blending the urban environment (streets, park) into the building and develop an introverted building with
internalized urban spatial characters. Concepts found in historic examples of Russian constructivist period were further developed and explored within the projects.

Design studio | winter semester 2014

Studio Lynn | University of Applied Arts Vienna

team members: Vlad Cuc & Johanna Joakalda

© 2020 by Florian Smutny

Social
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Vimeo Icon
  • Grey Pinterest Icon